Accelerator

Onko sinulla liiketoimintaratkaisu, joka voi vaikuttaa Saaristomerialueen elinvoimaisuuteen? Tutustu kiihdyttämöohjelmiimme ja kasva tarttumalla haasteeseen.

Saaristomerialueelta ponnistavat ratkaisut voivat nopeuttaa aikamme suurimpien haasteiden ratkaisemista. Me tuemme niiden kasvua.

Suomen matala saaristomerialue on hedelmällinen paikka saaristomerialueiden elinvoimaan vaikuttavien ja laajemmin kestävyyssiirtymää eteenpäin työntävien ratkaisujen löytämiseen ja kehittämiseen. Matalla saaristomerellä näemme haasteet ensin ja voimme siten myös luoda edistyksellisiä ratkaisuja edelläkävijänä.

A'Pelago Accelerator Kiihdyttämön kirkkaana tavoitteena on tukea yhteisöämme kasvattamaan saaristomerialueiden elinvoimaisuuteen vaikuttavien yritysratkaisuja, joista hyötyvät kaikki.

A'Pelago Accelerator

A’Pelago Accelerator on viiden kuukauden mittainen kiihdyttämöohjelma, joka tukee saaristomerialueen elinvoimaisuuteen vaikuttavia yrittäjiä, tutkijoita ja tuoreita kasvuyrityksiä kasvattamaan liiketoimintaansa.

Ohjelma on suunniteltu ohjaamaan osallistujia vaativien yrittäjäkysymysten läpi, lisäämään rakennetta kasvuyrityksen kehittämiseen ja tukemaan rahoituksen keräämisessä seuraavia kasvuvaiheita varten.

Miksi hakea mukaan?

Tie ideasta skaalattavaan liiketoimintaan on karikkoinen. Positiivisen vaikutuksen luominen saaristomerialueiden haasteisiin tarttuen on mahdollista, mutta vaatii järjestelmällistä lähestymistapaa ja kokonaiskuvan kirkkaana pysymistä, mikä on kiireisessä kasvuyrittäjän arjessa ajoittain haastavaa. Siksi ajattele meitä systemaattisena kumppanina. Kompassina. Yhteentuojana. Kipinänä. Ohjaamme sinut kasvuyritäjyyteen liittyvien karikkojen ohi.

Osana Accelerator-osallistumista pääset mukaan strukturoituun ohjelmaan, mihin kuuluu sekä liiketoimintamallin validointitukea että toteutustukea. Lisäksi liityt samanhenkisten kasvuyrittäjien verkostoon. Tuemme sinua yhteistyössä eri alojen tutkijoiden ja kokeneiden liiketoimintavalmentajamme kanssa. A'Pelago-kanavien kautta yritysideasi saa näkyvyyttä ja tukea seuraavien vaiheiden rahoituksen keräämiseen.

Näin Accelerator-ohjelma tukee aloittavia yrityksiä ideasta vaikutukseen nopeammin. Sinä ohjaat. Me tuemme navigoinnissa.

Kenen tulisi hakea mukaan?

Linjassa A'Pelagon mission kanssa Accelerator-ohjelma on tarkoitettu alkuvaiheen kasvuyrityksille ja innovaattoreille, jotka työskentelevät Suomen saaristomerialueen elinvoimaan vaikuttavien YK:n Ocean Decaden määrittelemien haasteiden parissa.

Toivotamme sinut tervetulleeksi hakemaan mukaan Accelerator-ohjelmaan, mikäli yritystoimintasi täyttää seuraavat kriteerit:

  • Ratkaisette yhden tai useampia YK:n Ocean Decaden määrittelemiä haasteita ja vaikutatte Suomen saaristomerialueiden elinvoimaisuuteen
  • Ratkaisu on tiedeperustelinen
  • Yritystoiminta on alle 3-vuotias
  • Liiketoimintamalli on skaalautuva
  • MVP, Proof-of-concept tai validoitunut konsepti
  • Tiimi: vähintään 2
  • Toiminta tai ainakin osa siitä sijoittuu tai voidaan testata Suomen Saaristomeren alueella

Jos tavoitteenasi on kasvaa ja samalla ratkoa saaristomerialueen haasteita, hae mukaan! Jos herää kysymyksiä tai olet epävarma, täytätkö hakukriteerit, ota meihin yhteyttä.

Valmiina tulemaan mukaan - Näin homma etenee.

Accelerator Valmentajia

Accelerator tiimiin kuuluvat kokeneet valmentajat ovat asiantuntijoita monilla eri aloilla: kokeneita yrittäjiä, vaikutusvaltaisia liiketoiminta-asiantuntijoita, tutkijoita ja sijoittajia. He tukevat osallistujayritysten kasvua.

Piia Maaranen

Fredrik Rönnlund

Inka Mero

Timo Ketonen

Partner & Co-founder, A'Pelago Experience

Mari Granström

Chief Executive Activist, Origin By Ocean

Knut Ringbom

Rebecca Sjödin

Co-Founder & Principal, node.vc

Patrik Anckar

Partner & Co-founder, A'Pelago Experience

Turo Numminen

Ville Valtonen

Pär Mickos

Anna Törnroos-Remes

Merit Kuusniemi

Usein kysytyt kysymykset

Mitä odotat? Haluamme jo kuulla sinusta.