Meistä

Meidän tehtävänä on tukea Saaristomeren matalissa vesissä syntyvien tiedepohjaisten ratkaisujen matkaa liiketoiminnaksi maailman merille.

A’Pelago Experience Ab on saariston liike-elämän elinvoimaisuutta tukeva toukokuussa 2022 perustettu yritys. A'Pelagon koti on Suomen saaristossa. World Happiness Reportin mukaan Suomi on 6 vuoden ajan peräkkäin ollut maailman onnellisin maa. Samalla meri ympärillämme on surkeassa kunnossa.

Pandemian aikana 2020 yrityksen perustaja Timo oli muuttanut Nauvon Lillandetiin, ja Patrik oli työskennellyt etänä mökiltään lähisaarella. Etätyöaikana molemmat kaipasivat tuottavampaa ja sosiaalisempaa työskentelyä muiden saaristoyrittäjien kanssa co-working tiloista käsin.

Alussa A'Pelagolla oli kaksi työhypoteesia:

1. Coworking ja tiimityöskentelytapahtumat: Etätyöteknologian mahdollistamassa maailmassa yhä useammat yritykset soveltavat hybridityön mallia, jossa fyysiset tapaamiset eivät ole enää yhtä välttämättömiä kuin aiemmin. Saaristo on alue, johon ihmiset hakeutuvat, ainutlaatuisten luontoelämysten ja rauhallisen työympäristön vuoksi.

2. Tulevaisuuden ratkaisut: Nykyisen lineaaritalousmallimme toimintatavat tuhoavat luontoa ja edellytyksiä elämälle, mikä vaatii organisaatioita muuttumaan ja luo sijaa uusille yrityksille sekä ratkaisuille. Saaristo on otollinen paikka luonnon arvon ymmärtämiselle ja uusien ratkaisujen kehittämiselle.

Näiden työhypoteesien pohjalta lanseerasimme pilottialustamme 12 saaristoyrittäjän coworking-tilojen sekä tiimityöskentelytapahtumien varaamiseen Saaristomerellä Lounais-Suomessa tammikuussa 2023. Syksyllä 2023 solmimme yhteistyön työtiloja välittävän Spacentin kanssa, jonka mobiilisovelluksen kautta A'Pelagon tilat ovat nykyisin varattavissa.

Toinen käynnistämämme konsepti on vuosittainen A'Pelago Initiative. Se on foorumi uusille liiketoimintaideoille ja vuoropuhelulle, joka edistää saariston liiketoiminta ekosysteemin kehitystä. Se kokoaa yhteen liike-elämän vaikuttajia, tutkijoita, pääomasijoittajia sekä paikallisia yrittäjiä saariston tulevaisuuden suurimpien kysymysten ympärille. Tapahtumasarjan tarkoituksena on luoda saaristolähtöisiä uusia liikeideoita ja konsepteja.

Ensimmäinen A'Pelago Initiative järjestettiin Saaristokeskus Korpoströmissä 10.-11. elokuuta 2023. Tapahtuma oli menestys: se toi yhteen 162 osallistujaa 8 eri maasta, 21 puhujaa sekä esitteli 8 startup-yritystä, joilla on konkreettisia ratkaisuja Saaristomeri-alueelle. Tapahtuman järjestämisen mahdollisti 9 liikekumppaniamme. Sen mediakattavuus oli laaja ja inspiroi useita jatkokeskusteluja sosiaalisessa mediassa.

Palaute, jonka Initiativen jäljiltä saimme, johti päätökseen, että A'Pelago keskittää energiansa jatkossa kolmeen painopistealueeseen:

Näistä painopisteistä kerromme tarkemmin verkkosivuillamme, joten tutustu niihin rohkeasti.

Olemme pieni tiimi, mutta yritysvalmentajista, tutkijoista, paikallisista yrittäjistä, pääomasijoitusrahastoista ja muista sijoittajista koostuvan verkostomme avulla kykenemme tekemään paljon saaristoalueiden positiivisen kehityksen vauhdittamiseksi.

Tervetuloa mukaan A'Pelago-yhteisöön - asumaan, työskentelemään ja ajattelemaan saaristoon sekä tekemään tekoja alueen kehityksen eteen. Ota rohkeasti meihin yhteyttä osoitteessa info@apelago.fi.

Patrik Anckar | Kumppani ja perustaja

Timo Ketonen | Kumppani ja perustaja

Alina Sippolainen | Tuottaja

Andreas Anckar | Web-kehittäjä