Yhteisöllinen ennakointitapahtuma Polttimo

Asiantuntijatyön monenlaiset tulevaisuudet ja johtaminen

12. huhtikuuta 2023

Saaristokeskus Korpoström

Päivän teema: Asiantuntijatyön monenlaiset tulevaisuudet ja johtaminen

Työn tekeminen, erityisesti asiantuntijatyö ja sen johtaminen ovat kohdanneet kuluneiden parin vuoden aikana voimakkaan murroksen. Pandemia-aika disruptoi perinteiset työnteon tavat miltei kaikilla työpaikoilla. Etätyö lisääntyi, toimistotilojen käyttöaste ja samalla niiden kysyntä väheni voimakkaasti. Asiantuntijatyöstä tuli yhdessä yössä etätyötä ja monipaikkaista miltei kaikilla aloilla.

Tapahtuneella on ollut voimakas vaikutus tapaan tehdä töitä ja johtaa sitä. Moni asiantuntijayhteisö on muuttanut muotoaan tyystin toisenlaiseksi. Muutokset työkulttuurissa ovat olleet isoja. Esimerkiksi työhyvinvoinnista huolehtiminen on uudessa tilanteessa aivan toisenlaista kuin ennen pandemiaa. Työn monipaikkaisuus erityisesti asiantuntijatyössä tarjoaa myös monenlaisia mahdollisuuksia.

Tämän tapahtuman tarkoituksena on pureutua asiantuntijatyön moninaisiin tulevaisuuksiin ja asiantuntijatyön johtamiseen. Tarkastelemme erilaisia työnteon tapoja mahdollisissa tulevaisuuksissa. Meidät johdattavat tähän työhön ajatuksia herättävät asiantuntija-alustukset ja hyödynnämme niistä saatua tietoa sekä koolla olevaa asiantuntijayhteisöä päivän työskentelyssä.

Tarkastelemme päivän työpajassa aluksi havaittuja signaaleja, mahdollisia epäjatkuvuuksia ja sitten näiden mahdollisia vaikutuksia sekä lopuksi mahdollisuuksia. Voiko esim. olla niin, että tekoäly on pandemian jälkeen disruptio, joka muokkaa asiantuntijatyötä tavalla, jota nyt koetun perusteella ei vielä ole voinut päätellä. Tavoitteena on, että päivään osallistuvat saavat mukaansa yhdessä jalostettua ennakointitietoa ja tutustuvat uuteen asiantuntijayhteisöön.

Tavoitteena on myös jakaa ajatuksia siitä, miten alueen kärkialat voivat hyödyntää työn monimuotoisuutta, monipaikkaisuutta, asiantuntijayhteisöjä ja erilaisia osaamisia parantaakseen resilienssiään tulevaisuuden ilmiöitä kohdatessaan. Alueen hienot ja alihyödynnetyt kohteet, kuten paikka jossa kokoonnumme ovat mahdollisuuksia, jotka ovat sekä vetovoimatekijöitä että asiantuntijoiden pysyvyyttä lisääviä resursseja globaaleilla osaajamarkkinoilla.

Mikä on Polttimo?

Yhteisölliset Polttimo-ennakointifoorumit ovat osa Turun yliopiston monitieteellisen ennakointipalvelu Tulevaisuustislaamon toimintaa.

Polttimon tarkoituksena on tukea käytössä olevaa tulevaisuustietoa hyödyntäen Varsinais-Suomen kärkialoja, auttaa niitä löytämään uusia mahdollisia avauksia ja ennakoida disruptioita pärjätäkseen markkinoilla ekologisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti kestävillä tavoilla.

Jatkuvaa ennakointityötä tekevä Polttimo-yhteisö auttaa liittämään ristiriitaistakin tietoa sisältävät ilmiöt ja signaalit ymmärtämistä edistävään, laajempaan tilanteen tulkintaa motivoivaan yhteyteen.

Lisätiedot

Löydät paikalle syöttämällä naviin osoitteeksi Korpoströmvägen 832, Korpoström.

Sinulla on mahdollisuus osallistua myös yhteiskuljetukseen Turusta. Lähtö Turusta alkaa klo 8.00 Tuomiokirkon ja Maaherran makasiinin väliseltä aukiolta Tuomiokirkkokadulta. Korppoossa olemme n. klo 10. Lähtö takaisin Turkuun alkaa klo 16 ja perillä ollaan n. klo 18. Jos tulet paikalle omalla kyydillä, huomasithan matkalle osuvat lautat ja mahdollisen jonottamisajan.

Ilmoittauduthan mukaan tapahtumaan viimeistään pe 7.4:
https://link.webropol.com/s/polttimo-200423

Puhujat

Keynote speakers

Anna Malmilehto

Chief Business Officer, Vincit

Kristiina Kukkohovi

CEO, Visit Archipelago Turku

Mari Järvinen

Founder, Profounder

Timo Ketonen

A'Pelago Partner & Co-founder

Ohjelma

12.4

Etätyö ja coworking-mahdollisuudet saaristossa

Päivän Polttimon tavoite

Keijo Koskinen
Tero Villman

Matkailu ja työ - tulevaisuuden trendejä

Monipaikkainen työ ja fyysis-digitaalisen kulttuurin johtaminen

Tulevaisuuden asiantuntijaorganisaation johtaminen

Yhteistyössä

Business Partners

Heräsikö kysymyksiä?

Jos sinulla on kysyttävää, palautetta tai huolia, älä epäröi ottaa meihin yhteyttä.