A'Pelago Initiative 2024

Business Camp for the Archipelago Sea

15–16 augusti

Kasnäs

Sold out

Gå med i väntelistan

Förra årets Initiative var en spännande succé. Välkommen till A’Pelago Initiative 2024 — ett skräddarsytt evenemang för handlingsdrivna förändringsskapare, entreprenörer och investerare.

Det är igen dags att samlas för att tänka om affärsstrategier som gynnar Skärgårdshavet. Nu gäller det att skapa prioriteringar för framtiden för att kunna återuppliva Skärgårdshavet. I år är vårt mål är igen att samla en exklusiv grupp skärgårdsförespråkare.

Evenemanget är fullbokat. Det finns fortfarande möjlighet att få en biljett till Initiativet! Prenumerera på vår väntelista eller ansöka om ett MEDIA PASS här.

Housekeeping Notes för deltagare

All nödvändig praktisk information som du behöver för att delta i Initiativet finns här.

För att återta havet bör vi tänka om business

Vid årets första A'Pelago evenemang, Winter Camp, kom deltagarna fram till en slogan: ”Reclaiming the Sea – Rethinking Business”. För att återta havet måste vi alltså börja göra saker annorlunda. Vi måste tänka om businessmodeller och hur vi konsumerar. Vi måste ompröva värdekedjor och vårt samspel med havet.

Temat för årets Initiative, ”Reclaiming the Sea – Rethinking Business” är inte bara en seminarieslogan. Det är en uppmaning att komma på nya koncept och sätt för affärer som bidrar till Skärgårdshavsregionens livskraft. Så kom med oss och skapa nya sätt för företag att återuppliva Skärgårdshavet.

Potentialen i Skärgårdshavsregionen är enorm och endast en bråkdel av det är allmän kunskap. Vårt mål vid evenemanget är att lyfta fram nya affärsinitiativ som gör det möjligt för oss att återta havet och återställa dess biologiska mångfald. För detta ändamål är Kasnäs, beläget i Kimito skärgård, en perfekt plats!

Varför samlas vi i skärgården?

Skapa nya initiativ genom samarbete

I en alltmer polariserad värld ser vi att det är viktigare än någonsin att samla olika synpunkter av entusiastiska människor. Att skapa skärgårdsinitiativ som påverkar framtiden positivt kräver interaktion som bygger på samarbete och inkludering.

Vi tror att en delad vision och gemensamma värderingar är vad som krävs för att skapa nya berättelser för en bättre framtid. Därför är A’Pelago Initiative ett forum för acceptans, förtroende, modiga idéer och skapande av nya initiativ.

Från Think Tank till handlingar

Färggranna diskussioner är hjärtat i A’Pelago Initiative. Den dynamiska inriktningen på evenemangen syftar till att uppmuntra tvärsektoriellt samarbete och generera gemensamma initiativ. Urvalet av deltagare är en avgörande faktor som formar initiativets framgång. Olika bakgrunder och expertis bidrar till ökad medvetenhet och kunskap om evenemangets ämnen, utmanar nuvarande antaganden och vårdar framtida möjligheter.

Ekosystem

A’Pelago-ekosystemet består av en grupp handlingsdrivna förändringsskapare, entreprenörer, forskare, investerare och beslutsfattare, var och en med en unik koppling och förmåga att skapa en positiv inverkan på Skärgårdshavsregionen.

Initiative-evenemanget har fört samman en mångsidig grupp erfarna experter med Skärgårdshavet i sina hjärtan. Ekosystemet är fullt engagerat i att leverera resultat som är fördelaktiga för havsregionen.

A’Pelago Experience

Är du redo att uppleva det kommande A’Pelago Initiative i ett av världens största skärgårdsområden?

Kasnäs ligger i hjärtat av den finska skärgården och är en plats känd för sitt unika läge, tillgängligt med båt från Hangö eller Åbo. Kasnäs erbjuder god lokal mat, intressanta aktiviteter, utsökta havsutsikter och vackra tallskogar. Det är också lätt att resa till Kasnäs med kollektivtrafik eller bil från Åbo eller Helsingfors.

Talare

Keynote speakers

Jannica Haldin

Hannu Krook

Ron Tardiff

Stefan Lindström

Mika Leskinen

Anna Törnroos-Remes

Carl Haglund

Luis de Miranda

Dani Lindberg

Leonard Breukers

Tanja Liljeqvist

Erika Strandberg

Mårten Skogö

Sonja Jaari

Project Manager, John Nurmisen Säätiö

Ossi Korpela

Beppe Rosin

Kristiina Kukkohovi

Jussi Sepponen

Mikko Salminen

Ville Heikkinen

Moderators & facilitators

Milla Unkila

Timo Ketonen

Partner & Co-founder, A'Pelago Experience

Patrik Anckar

Partner & Co-founder, A'Pelago Experience

Program

Redo att hoppa ombord, utmana dig själv och ta gemensamma initiativ? Våra initiativsessioner erbjuder dig tankeväckande insikter och potentiella öppningar för nya affärsmöjligheter som siktar på att återuppliva skärgårdsregionen.

Huvudspråket på Initiative 2024 är engelska.

Dag 1 - 15 augusti

Vi inleder evenemanget med att utforska era insikter och perspektiv gällande hållbar affärsutveckling i Skärgårdshavsregionen. För att komma i gång med innovationsarbetet, kommer vi att anta konceptet mental hållbarhet. Efter detta kommer vi att undersöka hur anpassningsförmåga och gemensam innovation är viktiga tillgångar för att bäst hitta, underlätta och genomföra sätt att återuppliva havet genom nya affärsinitiativ.

Du kan förvänta dej att få initiatividéer från spännande delteman och sessioner som Värdekedjeinnovation, Kundupplevelse, ”Rethink Mobility” och mer. Slutligen, efter dag ett, kommer vi att starta kvällsprogrammet med middag, vilket ger alla möjlighet att fördjupa kontakterna inom A’Pelagist Community. Kvällsprogrammet är öppet för alla med en ”Dag 1”-biljett och omfattar middag och levande skärgårdsmusik av Janne Engblom Band.

9:00

Introduction & Welcome to A´Pelago Initiative

Inledande sessioner

Welcome to Kasnäs and Kimito

The Status and potential of the Baltic Sea

The Mental Prerequisites for Reclaiming the Sea

It's about Will

It's about Facts

It's about Mindset

It's a Must

Networkinglunch med en utsökt skärgårdsvy

Rethinking Customer Experience and Value Chains

Steering consumers towards more sustainable choices

Can a portfolio investor make an impact?

Small steps matter

Networkingpaus

Rethinking Business Models

Green shipping as a choice

On the way to cruising with a clean conscience

The Archipelago as a sustainable travel destination

Smaller environmental impact means more business

The transformation of driving habits

The Future of Boating

Jussi Sepponen

Panel: Rethinking Business to Reclaim the Sea

Wrap-Up of the Day

A'Pelago Evening Experience

16-17.30

Happy Hour & Meet-Up aktiviteter

18.00

Skärgårdsmiddag & musik

Dag 2 - 16 augusti

Den andra dagen är planerad för investerare, innovatörer och startups som kan vägleda och skala upp framtida skärgårdsregionens innovatörer. I år är Dag två indelad i två delar: Investor View och Start-Up View. Morgonsessionerna kommer att fokusera på investerardiskussioner på makronivå med teman framtida skärgårdsregionens scale-ups i Finland. Efter denna översikt kommer vi att dyka djupt i vad som pågår i den finska skärgårdsregionens startupekosystem. Du kommer också att höra presentationerna från företagen som deltar i A'Pelago Accelerator-programmet.

Passa alltså på att boka din biljett och förbered dig på att delta i A’Pelago Initiative 2024!

9:00

Introduction to the 2nd Day of A´Pelago Initiative

Rethinking Innovation

Status quo of world blue economy start-up building (remote)

Sea economy ecosystems to scale-up opportunities

Value chains from the sea-shore to the store

The Sea as a scale-up opportunity

Supporting innovation through private funding (remote)

Networkinglunch med en utsökt skärgårdsvy

Rethinking Funding and Startups

Pitch Sessions with A´Pelago Accelerator Startups

Matchmakingpaus & kaffe

Investerarpanel: "The Future of Business Solutions Reclaiming the sea - New Perspectives for investors and startups"

16.00

Wrap-Up of the Initiative 2024

Biljetter

This event is currently sold out - but you can still sign up to our waiting list below to get informed if any additional tickets become available.

Evenemangsinformation

Vi håller på att bygga upp en informationssida för evenemanget. Innan dess kan du hitta praktisk information relevant för deltagande här. Om du har några frågor, vänligen kontakta oss.

Evenemangsboende på Hotel Kasnäs

Årets Initiative äger rum på Hotel Kasnäs (Kasnäsvägen 1294, 25930 Kasnäs). Båtplatser eller husbilsplatser kan bokas via Kasnäs webbplats.

För att göra din A'Pelago Initiative-upplevelse hel, har A’Pelago förhandlat fram ett exklusivt pris för boende på Hotel Kasnäs under A’Pelago Initiative 2024 för natten den 15-16 augusti. Vänligen boka ditt boende här (bokningssida).

Nätter före och efter evenemanget på Hotel Kasnäs bokas via Hotel Kasnäs webbplats.

Andra boendealternativ

Andra närliggande boendealternativ inkluderar Ullman's Villa, Hotel Merikruunu och Strandhotellet.

Uthyrningsstugor på Kimitoön kan hittas på Airbnb.com, Vrbo.com, Lomarengas.fi och tori.fi.

I samarbete med

The A'PELAGO Crew

Storyn bakom A'Pelago Initiative

Sedan det vårt första Initiative-evenemang som hölls i augusti 2023 har A’Pelago satsat hårt för att samla ett brett nätverk av företagsledare, forskare, organisationer, investerare, lokala och globala värdedrivna entreprenörer och andra förändringsskapare, var och en med unik potential att skapa en positiv inverkan på Skärgårdshavsregionen.

A’Pelago Initiative är ett forum för att dela kunskap om skärgårdsregionens potential och främja skapandet och skalandet av affärsinitiativ som är fördelaktiga för Skärgårdshavet. Vårt A’Pelago Crew arbetar året runt för att koordinera och utveckla en effekt-driven gemenskap som prioriterar handling och samarbete. Vi driver också vårt A'Pelago Accelerator-program som föddes som ett konkret resultat av förra året Initiative.

På A’Pelago Initiative strävar vi efter att ge utrymme åt mångsidiga röster och föra fram diskussioner om modiga och innovativa initiativ som främjar återupplivandet av skärgårdsregionerna. A’Pelago Initiative 2024 är vårt tredje evenemang, och vi välkomnar dig att delta för att skapa och ta initiativ.

Upplev de unika vyerna av den finska skärgården, välkommen att delta i Initiative 2024 i Kasnäs!

Har du frågor?

Om du har några frågor, åsikter eller funderingar, tveka inte att kontakta oss.