Press release (in Swedish)

Published 22.6.2022


Det nygrundade bolaget A’Pelago Experience Ab vill erbjuda innovativa arbetsmöjligheter och samarbetsmodeller för en livskraftig skärgård

Ett nytt koncept för kreativitet, innovation och entreprenörskap vaknar till liv i Åbolands skärgård då verksamheten för bolaget A’Pelago Experience sparkar i gång. Initiativtagarna och entreprenörerna Patrik Anckar och Timo Ketonen drivs av visionen om en kreativ och livskraftig skärgård som upprätthålls på ett hållbart sätt.

Bolaget är registrerat på Lillandet i Nagu och kontoret kommer att befinna sig i Airisto Marina.

A’Pelago Experience kommer att fungera som en företagscommunity som erbjuder distansarbetare möjligheten att vistas och arbeta i skärgården. Det här sker genom s.k. coworking-utrymmen där man kan arbeta, boka mötesutrymmen och träffa andra företagare. Företaget söker som bäst lämpliga faciliteter och samarbetspartner. Bolaget kommer även att vara verksamt inom coaching och konsultering av företag och framför allt av unga företagare.

Bolagets målsättning är att bygga upp ett nätverk av företag, teknologier och företagsmodeller som bidrar till företagsamheten i skärgården. Verksamheten ska årligen kulminera i ett internationellt business-seminarium som samlar ihop beslutsfattare, forskare, företagsledare och investerare för att diskutera kring skärgårdens affärsmöjligheter och dess nyckelfrågor.

Ketonen och Anckar anser att skärgården är full av möjligheter:
– Jag vill bidra till att skapa ny verksamhet i skärgården som bygger på digitala och hållbara affärsmodeller, kombinerat med erfarenheten av att få jobba i en unik skärgårdsmiljö, säger Timo Ketonen.

– Det finns redan ett flertal viktiga ekologiska och politiska initiativ för skärgården och Östersjön. Vi utgår däremot från ett affärsperspektiv, med en tanke om att skapa nya möjligheter för kreativt och flexibelt företagande och innovationsverksamhet i skärgården och för skärgården. Vi själva har goda erfarenheter av att arbeta kreativt och effektivt med skärgården som bas och världen som område – nu vill vi hjälpa också andra att få upp ögonen för de möjligheter som skärgården erbjuder, berättar Patrik Anckar.

Timo Ketonen är en erfaren entreprenör och placerare som brinner för kultur och skärgårdsliv. Han etablerade sitt placeringsbolag Aboa Advest år 2015 och är tredje generationens familjeföretagare. Ketonen är fast bosatt på Lillandet i Nagu.

Patrik Anckar är serieföretagare, varumärkesexpert och strategisk rådgivare som främst arbetat på global basis. Hans rötter är på en holme i Nagu där han sommartid har sitt virtuella kontor.

Tilläggsinformation

Timo Ketonen
timo.ketonen@aboa-advest.fi
Tfn 040 083 1205

Patrik Anckar
patrik.anckar@smartbutlers.com
Tfn 050 408 7730