Pressmeddelande: A'Pelago Experience och Spacent tecknade ett samarbetsavtal för att främja hybrid arbetskultur

Experience

Publicerat 5.6.2023


A'Pelago Experience som är verksamt i Skärgårdshavet och Spacent, baserat i Helsingfors, accelererar revolutionen för distansarbete med ett nytt partnerskap. Som ett resultat av samarbetet kan de distansarbetsplatser som marknadsförs av A'Pelago Experience i Skärgårdshavet och Åland nu bokas på Spacents plattform och mobilapplikation. Partnerskapet stödjer företagens omställning till hybridarbete och skärgårdsföretagens förutsättningar för åretruntdrift.

A'Pelago Experiences resa för att främja den hybrida arbetskulturen och livskraften i skärgården fortsätter. Partnerskapet som startar i juni samlar två företag som främjar en ny arbetskultur inom plattformsekonomin. Spacent är känt som den ledande bokningsplattformen för hybrida arbetsutrymmen i Norden. A'Pelago Experience, å andra sidan, gör att de avlägsna arbetsdestinationerna i Finlands unika skärgård är tillgängliga året runt. Båda företagens mål är effektiv användning av faciliteter och människors välbefinnande.

"Med Spacent är vi pionjärer i att förnya arbetskulturen: Kompetenta människor flyttar till företag där de bättre kan kombinera professionell ambition med sin egen livsstil. Att leda team och företag nu och i framtiden kräver empati och förtroende", säger Timo Ketonen, Partner av A'Pelago Experience och medgrundare av företaget.

”Samarbetet stödjer A'Pelago Experiences uppdrag, det vill säga målet att möjliggöra året runt distansarbete i skärgården, vilket uppmuntrar skärgårdens företagare att investera i året runt service. Att arbeta på distans i skärgården är framför allt en fråga om företagsledningens inställning. Förändringen i arbetskulturen tog fart av pandemin och denna megatrend accelererar.”

"Spacents kunder är pionjärer inom hybridarbete och jag är mycket glad över att vi kan erbjuda våra kunder något unikt med A'Pelago. Vi utökar snabbt vår kundbas i Europa, och jag tror att Skärgårdshavet kommer att bli en internationell hit för distansarbete”, säger Spacents vd Eetu Ristaniemi.

Sett ur dessa synvinklar går företag inte in i samarbete bara för att utöka urvalet av arbetsutrymmen. Med varandras stöd kan företagen stödja framtidens arbete, som genomgår en kulturell omvälvning. Människor, livskraften i skärgården och lokala entreprenörer drar nytta av förändringen.

A’Pelago Experience Ab

  • A’Pelago Experience grundades i juni 2022 och erbjuder coworking utrymmen och hållbart boende i skärgårdsregionen. Företaget arrangerar även skräddarsydda evenemang i samarbete med sina lokala partners i skärgården.
  • För närvarande finns det 14 coworking-ställen på A’Pelagos plattform, alla belägna i Skärgårdshavet och Åland.
  • Årets huvudevenemang är A’Pelago Initiative Business Camp som äger rum den 10-11 augusti på Skärgårdscentrum Korpoström.
  • Företagets grundare och ägare är Timo Ketonen och Patrik Anckar. A’Pelago-teamet består av 5 personer med olika arbetserfarenheter

Mer information

Timo Ketonen, co-founder, A’Pelago Experience Ab

+358 40 083 1205, timo@apelago.fi

Patrik Anckar, co-founder, A’Pelago Experience Ab

+358 50 408 7730, patrik@apelago.fi

Eetu Ristaniemi, CEO, co-founder, Spacent Oy

+358 40 773 9083, eetu.ristaniemi@spacent.com