A’Pelago Initiative 2024 tapahtumateema on 'Reclaim the Sea - Rethink Business'

InitiativeNyt

Julkaistu 12.4.2024


Maailma ja sen merialueet huutavat radikaalia uudelleensuunnittelua ja liiketoiminnan uudelleenrakentamista. Globaalin kentän esimerkit osoittavat, että merialueet voivat toimia korvaamattomina oppaina regeneratiivisen kulttuurin luomiselle sekä tarjota monialaisia mahdollisuuksia liiketoimintakentän uusille innovaatioille (BlueInvest, 2024). Suomessa merialueita pidetään usein alueina, joiden elvyttäminen riippuu julkisesta rahoituksesta ja lahjoituksista. Näiden toimien rinnalla on korkea aika sille, että yritykset tarttuvat potentiaaliin, mitä merialueet tarjoavat alueiden entisöimiseksi ja elinvoiman kehittämiseksi osana liiketoimintaansa.

A'Pelagon perustaja Patrik Anckar. Kuva: Aarón Blanco Tejedor

Yritysten verkkosivustoilla ja julkisissa foorumeissa esitetyt edistysaskeleet kohti positiivista ilmastoa, biodiversiteettiä ja yhteiskunnallista vaikutusta, jota merialueet tarvitsevat, ovat useimmiten tulos laajamittaisesta asenteiden ravistelusta, yhteisestä oppimisesta ja strategisesta kehitystyöstä. Tämän distruptoivan edistyksen taustalla olevat kehitysaskeleet, uudelleenajattelu ja päätökset jäävät usein yleisöltä piiloon. Liiketoimintamallien, mitkä palauttavat ja parantavat merialueiden tilaa, nopealla valtavirtaistamisella on kiire. Valtavirtaistamisen edellytys on, että laajempi yleisö ymmärtää, miten merialueiden potentiaaliin, joka luo Saaristomerialueiden elinvoiman kannalta parempaa liiketoimintaa voi tarttua.

Siksi, tämän vuoden A'Pelago Initiative -tapahtuman teema "Reclaim the Sea - Rethink Business" on muutakin kuin tapahtumateema. Se on toimintakehotus ja kutsu esittelemään liiketoimintakentän aloitteita, mitkä omalla ainutlaatuisella tavallaan edistävät Saaristomeren alueen elinvoimaa.

A'Pelago Initiativen tapahtumateema syntyi yhteistyön tuloksena A'Pelago-vuoden ensimmäisessä suuremmassa tapahtumassa Winter Campissa

Toimintakehotus Reclaim the Sea - Rethink Business syntyi A’Pelagon tammikuun Winter Campissa tapahtumassa tammikuussa tapahtuman osallistujien ideoimana. Brändityöhön keskittyneessä saaristofoorumissa osallistujat totesivat, että merialueiden tilan parantaminen vaatii motivoivaa yhteistä lausumaa eli niin kutsuttua merialueiden iskulausetta. Iskulausetta, joka kannustaa yrityksiä ja muita toimijoita tähtäämään horisontin yli kestävän liiketoiminnan kehittämisen aloitteissa, joiden päämäärä on merialueiden tilan ja laajemmin yhteiskunnan tilan parantaminen. Tämä ajatus taustanaan, osana Winter Campin työpajoja, tapahtuman osallistujat loivat toimintakehotuksen Reclaim the Sea - Rethink Business.

A'Pelago Winter Camp osallistujia. Kuva: Aarón Blanco Tejedor

Seuraavaksi luotu iskulause "Reclaim the Sea - Rethink Business" kutsuu 120 saaristoasiantuntijaa sekä muita monialaisia muutoksentekijöitä, yrittäjiä ja sijoittajia osallistumaan keskusteluun A'Pelago Initiativessa 15.-16.8.

A'Pelago Initiativen tavoitteena on jälleen kerran olla paikka, jossa liiketoimintaa distruptoivat prosessit kohti merialueille hyödyllisempää liiketoimintaa tehdään läpinäkyviksi ja siten myötä tehokkaammiksi.

Tälle kaikelle Kemiönsaaren saaristossa sijaitseva Kasnäs on täydellinen sijainti!

A'Pelago Initiative elokuussa jatkaa A’Pelagon vuoden 2024 teemaa

Winter Camp tammikuussa aloitti A’Pelagon vuoden mittaisen teeman ‘Kerronta’ keskittyen brändäykseen ja viestinnän menetelmiin. Kerronnan teemaa jatketaan elokuussa A'Pelago Initiativessa tapahtumateeman Reclaim the Sea - Rethink Business viitoittaman siitä, mihin tammikuussa jäätiin.

A'Pelago Initiativessa, 15.-16. elokuuta, monipuolinen joukko puhujia, mukaan lukien suurten yritysten johtajia, startupyrittäjiä, saaristoasiantuntijoita, tutkijoita, sijoittajia ja jopa yksi filosofi, astuu lavalle jakamaan omia kertomuksiaan siitä, miten liiketoimintaa voidaan ajatella uudelleen malleihin, jotka vaikuttavat positiivisesti saaristomerialueiden elinvoimaan ja laajemmin yhteiskuntaan.

Lavalla kerrottavien kertomusten jaettu tavoite on herättää osallistujat ajattelemaan omaa liiketoimintaansa uusista näkökulmista sekä löytämään tapoja harjoittaa liiketoimintaa, joka parantaa Saaristomeren alueen ja laajemman yhteiskunnan elinvoimaisuutta.

A’Pelago Initiative on vuosittainen liike-elämän tapahtumasarja, joka järjestetään vaihtuvissa lokaatioissa Suomen saaristossa. Se nostaa esiin tahoja, jotka ajavat omilla asiantuntemusalueillaan eteenpäin saaristomerialueiden elinvoiman kannalta ratkaisevan tärkeitä Saaristomeren aloitteita ja voivat motivoida eteenpäin muita aloitteita visionäärisilla näkökulmillaan. Tapahtumassa on tarjolla huippuluokan sisältöä, parannuksia aiempiin tapahtumiin ja ennen kaikkea mahdollisuuksia edistää sekä synnyttää uusia liiketoiminta aloitteita, jotka ovat ratkaisevan tärkeitä Saaristomeren alueelle, yhdessä uusien ja vanhojen tuttavuuksien kanssa.

Vuonna 2024 elokuun tapahtuma järjestetään Kasnäsissä. Tapahtuman ohjelma on nyt julkaistu. Lisätietoja ja liput ovat saatavilla tapahtumasivuilla.