Timo Ketonen

Partner & Co-founder, A'Pelago Experience

Jag är en aktiv entreprenör och placerare med en bred arbetserfarenhet inom finansiering, media, marknadsföring och service design. Jag avlade min ekonomie magister examen vid Åbo Akademi år 1988 med internationell marknadsföring somhuvudämne.

Jag grundade min familjs placeringsbolag Aboa Advest år 2015. Vi är fokuserade på ’impact investing’ och vill gärna bidra till att uppstartsföretag finner en stig till hållbar tillväxt. Jag har placerat i flera tillväxtföretag och kapitalplaceringsfonder både privat och genom Aboa Advest.

Jag är även styrelseproffs och styrelseordförande i släktbolaget TS-Yhtymä Oy (TS koncernen), samt ordförande i delegationen för Stiftelsen för Åbo Akademi.

Jag gillar matlagning, speciellt asiatisk mat med fräscha örter. Jag njuter av livet i skärgården samt segling med min familj och vänner. Jag gillar musik och lyrik, spelar gitarr och motionerar mångsidigt. Jag är nyfiken på främmande kulturer och gillar språk. Jag har bott i fyra olika länder bl.a. flera år i London, samt seglat till Svalbard (80N) år 2011 och i Söderhavet sommaren 2023.

Jag har mitt hem på Lillandet i Nagu där vi bor året runt och familjens andra bostad är i Åbo.

Jag skriver även kolumner i Finlands äldsta dagstidning Åbo Underrättelser.

Talks

Avaussanat ja päivän tarkoitus

Winter Camp