A'Pelago 2.0! Glad höst från skärgårdskontoret i A'Pelago

Media

Publicerat 10.10.2023


Det är dags för höstnyheter. Vi har arbetat hårt med att vidareutveckla vårt koncept efter det framgångsrika evenemanget A'Pelago Initiative. Tack igen till alla deltagare och samarbetspartners. Vi fokuserar nu på tre områden av A'Pelagos verksamhet. Svep ner för att läsa mer.

A'Pelago Experience

Distantarbetsplatser | Skräddarsydda Evenemang

Vi fördjupar samarbetet med Spacent för bokning av arbetsturymmen. Avsikten med samarbetet med Spacent är att boosta marknadsföringen och försäljningen av arbetsutrymmen och produktpaket för team-möten i skärgården; detta redogör vi för i presentationen. Spacent har många stora företagskunder och vi vill “automatisera” bokningsprocessen så att den koncentreras till Spacents mobila applikation. Mer info finns om bokningsprocessen hittar du här.

A’Pelago fokuserar i sin verksamhet på skräddarsydda evenemang för företagskunder. I år har vi arrangerat sådana på olika ställen bl.a. för Baltic Yachts ledningsgrupp med media och marknadsföring i fokus, BoostTurku Startup Journey, Turun yliopistos Polttimo-evenemang om framtidens arbete med flera.

Läs mer

A'Pelago Initiative

Business Camp | Forum för Skärgårdshavets gemenskap

Huvudevenemanget år 2024 är A’Pelago Initiative dvs. vårt skärgårdsforum som nu arrangeras andra gången. Nästa år kommer att kickstarta i januari 2024 med A'Pelago Winter Camp 25-26 januari på Herrankukkaro i Nådendal. Året följs upp med det andra A'Pelago Initiave-evenemanget som äger rum 15-16.8. Konceptet och målgruppen är lång det samma som för det lyckade evenemanget i augusti 2023.

Temat för A'Pelago Initiative 2024 är Narrativ. På våra evenemang kommer vi att fokusera på varumärkesbyggande och storytelling, d.v.s. hur ska vi ta itu med de största utmaningarna i Skärgårdshavsregionen och vilka typer av lösningar det finns för en hållbar utveckling i regionen. Nya affärsidéer kommer att presenteras och lokala entreprenörer erbjuds plats att presentera sina tjänster vid evenemangen. Dessutom kommer evenemangen att erbjuda kunskap, samtal, debatter och workshops om specifika frågor och lösningar som rör Skärgårdshavet.

Läs mer

A'Pelago Accelerator

Företagsaccelerator | Stöd för Tillväxt

Vi etablerar en affärsaccelerator i skärgården, speciellt inriktad på hållbarhet och vetenskapsbaserade uppstartsföretag som behöver coaching för att bilda ett team, kommersialisera en produktidé och ett nätverk för att få finansiering. Denna expertis finns i vårt team och hos vara business coaches och partners. Vi söker även samarbete med universitet som har behov av att kommersialisera vetenskapligt baserade affärsidéer. Ämnet ska vara relaterat till skärgården eller hållbarhet.

Syftet med A’Pelago Accelerator är beskriven på vår webbsajt och ansökan till Acceleratorprogrammet är nu öppnad; verksamheten startar i början av 2024.

Läs mer

Hösten har varit en tid för dynamisk verksamhet, intressentdiskussioner och kreativt arbete. Fortsätt vara med när vår resa fortsätter. Vi är här för att erbjuda dig möjligheter att uppleva, leva, tänka och vara i skärgården.

Soliga skärgårdshälsningar,

A'Pelago-teamet