Herman Haapman

viininviljelijä Nauvosta

'Vaikeuksista voittoon.'


Herman Haapman on Chateau Nagun perustaja sekä mies Suomesta Euroopan viinimaa -aloitteen takana, minkä Petteri Orpo otti tänä vuonna mukaan hallitusohjelmaan.

Chateau Nagu on Suomen ensimmäinen oikea viinitila, jossa jaloviinilajikkeet kasvavat ja niistä tehdään viiniä. 2023 marraskuussa lupaukset täyttyivät, kun Chateau Nagun sai kerättyä pohjoismaalaisen ensimmäisen Cabarnet Sauvignon sadon, joka nyt kypsyy viiniksi.

Viini tulee olemaan Suomen historian ensimmäinen jaloviinirypäleistä tuotettu viini, jonka rypäleet kasvaneet Suomessa ja vielä saaristossa. Huikeaa? Suora oodi Suomelle ja Archipelagolle.

'Viimeisen vuoden aikana on koettu kaikkea. Saaristo on karu paikka, kun se suuttuu - täällä myrskyt ovat ripotelleet kasvihuoneita hajalle. Samalla täällä on Suomen leudoin ilma viineille ja kasvihuoneidemme suojissa kypsyy Vintagea, joka ei jää varjoon Bordeaux-viineille.' kertoo Herman. Winter Campin lavalla Herman jakaa oppeja, mitä konkreettisesti on saaristolaisen viinibrändin rakentaminen - vaikeuksista voittoon.

Tutustu lisää http://www.paratiisinagu.fi tai https://www.instagram.com/paratiisi_nauvo/

Talks

Nagu vai Napa Valley? Saaristoviini ekologisten viinibrändien kärkeen

Winter Camp